La rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, i Lucas Díez, CEO de l’empresa innovadora Avamed Synergy, especialitzada en la planificació quirúrgica complexa, han signat un conveni de col·laboració que permetrà realitzar accions conjuntes dirigides a la formació i inserció laboral de l’estudiantat de l’Escola Politècnica Superior.
Amb la signatura d’aquest acord, les dues entitats busquen consolidar el procés de formació des d’una perspectiva més pràctica i vinculada al món empresarial, que permeta, alhora, enriquir l’empresa amb els coneixements i fonaments científics que aporta la universitat. L’objectiu és, tal com ha apuntat Amparo Navarro durant l’acte protocol·lari, «aconseguir una vinculació creixent de la teoria amb la pràctica per a donar resposta a la demanda d’un sector en alça com és el de la biomedicina».
Navarro ha afirmat que «avui dia no es concep la medicina de diagnòstic, tractament o quirúrgica sense la col·laboració de l’enginyeria. Es tracta d’un camp en el qual la Universitat d’Alacant compta amb un grau específic, el grau d’Enginyeria Biomèdica, que té una elevadíssima taxa de demanda de places i d’ocupabilitat«. A més, ha recalcat que «acords com el que signem avui per a la realització de pràctiques són fonamentals per a completar la formació de l’estudiantat».
A través d’aquest conveni de col·laboració es pretén incentivar l’interès de l’alumnat i animar-lo a participar en accions formatives basades en supòsits reals que requerisquen coneixement i investigació per a obtenir solucions. D’aquesta manera, es tracta d’«unir ciència-tecnologia com a dialèctica de la unitat invenció-innovació. Però també d’aconseguir més precisió en el plantejament i la solució de problemes professionals en les empreses amb els mètodes de la ciència. Qüestions que, sens dubte, repercutiran en un benefici mutu per a les dues institucions consolidant una relació que abrace, no solament les pràctiques, sinó projectes de superació, investigació i innovació», tal com ha explicat Lucas Díez, CEO d’Avamed Synergy.
Així mateix, Díez ha reiterat la necessitat de comptar amb graduats en Enginyeria Biomèdica en aquesta mena de projectes. «És un orgull poder dur a terme aquesta signatura. En el nostre sector, el de l’àrea quirúrgica, és molt necessari aquest tipus de perfil. Avui dia, l’enginyeria biomèdica suma en el sector clínic. La cirurgia de precisió per i per al pacient requereix aquest tipus de professionals.»
En la signatura del conveni també han estat presents la secretària general de la UA, Esther Algarra, el director de l’Escola Politècnica Superior, Virgilio Gilabert, i el coordinador del Grau d’Enginyeria Biomèdica, Daniel Ruiz.