El Departament de Sociologia II de la Universitat d’Alacant organitza la quarta edició del Concurs de Fotografia Sociològica, dirigida a l’alumnat de la institució acadèmica i al de Batxillerat de la província d’Alacant i de les províncies limítrofes amb la de València, és a dir, la Costera, la Vall d’Albaida i la Safor .
La iniciativa, segons explica Lluís Català Oltra, coordinador del concurs i professor del Departament de Sociologia II, «ha sigut creada amb la finalitat de fomentar la identificació i la vinculació de l’alumnat amb el grau en Sociologia, com també de reforçar la imatge de la Sociologia entre l’alumnat de la Universitat d’Alacant i entre l’alumnat de Batxillerat de Ciències Socials de la província i de les comarques centrals de la de València», i matisa que «l’objectiu concret del concurs és propiciar la reflexió sociològica sobre els entorns quotidians en les societats modernes a través de la imatge».
Organitzat en modalitat digital, la participació es farà mitjançant el registre de les imatges a concurs en un formulari allotjat en la pàgina web del Departament de Sociologia II (https://dsoc2.ua.es/), on, a més, es publicaran les bases generals del concurs.
La temàtica del concurs és lliure, però les imatges hauran de referir-se als camps d’estudi de la Sociologia i no podran fer-se fotomuntatges ni alteracions amb les eines pròpies de programari. Com a premis, es concediran un «Gran Premi» valorat en 300 euros i, a més, dos accèssits de 150 euros per a la foto més votada de cadascuna de les categories que no hagen obtingut el «Gran Premi», respectivament.
El termini de registre de fotografies a concurs serà entre el 20 de març i el 12 d’abril del 2022 i es farà en tres categories: alumnat del grau en Sociologia, alumnat de la resta de la UA (graus i màsters), i alumnat de batxillerat de Ciències Socials de la província d’Alacant i de les comarques de la Costera, la Safor i la Vall d’Albaida.
Imatges: Fotografies guanyadores de la tercera edició del Concurs de Fotografia Sociològica.
1.- Recuerdos de una tradición perdida, de Luis Garrido Sánchez.
2.- Los parques retomaron su color durante la pandemia, de Ruth Martín García.