Informació de la Universitat d’Alacant:
El Vicerectorat d’Investigació de la Universitat d’Alacant (UA) organitza una jornada per a potenciar la presència d’investigadors en iniciatives d’R+D+I. L’esdeveniment, que tindrà lloc divendres, 4 de març de 2022, a partir de les 9 hores a la sala d’actes de l’edifici Germà Bernàcer, se centrarà en la importància del disseny i del desplegament d’una estratègia efectiva de participació en projectes internacionals. El vicerector d’Investigació de la UA, Juan Mora, serà l’encarregat d’obrir la sessió.
Després de la seua intervenció, el conseller de Ciència i Innovació en la Representació Permanent d’Espanya davant la Unió Europea (UE), Carlos Martínez Riera, parlarà de la importància de participar en projectes internacionals i detallarà els elements que són clau per a implementar una estratègia reeixida en aquesta mena d’iniciatives.
Per part seua, la delegada d’Horitzó Europa del CDTI (Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial) en l’Oficina Espanyola de Ciència i Tecnologia (SOST) de Brussel·les, Marina Martínez, presentarà el Programa Horitzó Europa per a així poder aportar informació sobre les oportunitats de finançament que ofereix. El Programa Horitzó Europa, com el seu predecessor Horitzó 2020, serà l’instrument fonamental per a dur a terme les polítiques d’R+D+I de la UE durant el període 2021 -2027. Amb un pressupost de més de 95 mil milions d’euros, serà el programa marc amb el pressupost més elevat fins avui i tindrà el potencial de generar importants beneficis econòmics, socials i científics.
Experiències investigadores UA
La jornada inclou també una taula redona amb la investigadora distingida i directora del Laboratori de Materials Bidimensionals Quàntics de la UA, Reyes Calvo; l’investigador del Departament de Tecnologia Informàtica i Computació Francisco Flórez; l’investigador del Departament de Química Analítica, Nutrició i Bromatologia i codirector del Grup d’investigació d’Anàlisi de Polímers i Nanomaterials de la UA (NANOBIOPOL) Alfonso Jiménez, i amb l’investigador del Departament d’Enginyeria Civil i director de la Unitat Associada d’Investigació IGME-UA de Monitoratge de Moviments del Terreny mitjançant Interferometria Radar (UNIRAD) Roberto Tomás. Moderada per la directora del Secretariat de Recursos per a la Investigació de la UA, Teresa Lana, els investigadors de la UA compartiran experiències, motivacions i reptes relacionats amb la seua trajectòria en projectes internacionals.
Els interessats a participar en la jornada Estratègia de Participació: «Com potenciar la presència dels nostres investigadors en iniciatives internacionals d’R+D+I» es poden inscriure en aquest enllaç.