Les propostes tenen com a finalitat contribuir de manera immediata a millorar les actuacions referents a la crisi sanitària i està dotada amb 90.000 euros.
Alacant. Dijous, 2 d’abril de 2020
El Butlletí Oficial de la Universitat d’Alacant (BOUA) ha publicat una convocatòria pròpia urgent per al finançament de projectes d’investigació sobre la COVID19 del Vicerectorat d’Investigació i Transferència de Coneixement, d’acord amb els principis de necessitat social, emergència i eficàcia atès l’interès general, amb càrrec al FONSCOVID19 per part de la UA amb una quantia de 90.000 .
Les propostes a l’empara d’aquesta convocatòria tenen com a finalitat contribuir de manera immediata a millorar les actuacions referents a la COVID19 des de les diferents àrees de coneixement que ajuden a millorar la situació de les persones i dels sectors econòmics en el context de la pandèmia en curs. El termini d’execució dels projectes acabarà el 31 de desembre de 2020, i el termini de presentació de les sol·licituds es mantindrà obert fins al dimecres 8 d’abril a les 14 hores.
Els projectes, que poden partir d’investigacions en marxa, shan de centrar en qualsevol àmbit que afecte la pandèmia de la COVID-19. La convocatòria recull que «els projectes shan de presentar en format breu explicant la línia d’investigació, així com el seu impacte en les persones infectades o cuidadors, en el personal sanitari, o en el sector econòmic que corresponga amb l’objectiu de contribuir a millorar la situació actual», i assenyala que «els projectes han de ser adequats a la situació d’urgència i, per tant, han de permetre una implementació i posada en marxa immediata, amb resultats concrets, amb promptitud i aplicables a la situació actual».
El vicerector d’Investigació i Transferència del Coneixement, Rafael Muñoz, ha apuntat que «la Universitat d’Alacant amb aquesta convocatòria pròpia i urgent pretén incentivar i impulsar la investigació que els equips multidisciplinaris i grups d’investigació de la Universitat d’Alacant realitzen o poden realitzar a curt termini en relació amb la COVID19 i puga ser aplicada a resoldre la pandèmia de manera quasi immediata». El titular d’investigació de la UA també ha assenyalat que «el foment de la investigació de base sobre la malaltia i les persones a les quals afecta és un dels pilars bàsics en la contenció de la propagació d’aquesta pandèmia», i ha explicat que «la investigació sha danticipar i desenvolupar tractaments i vacunes que impedisquen nous escenaris de contagis generalitzats. Els efectes d’aquesta pandèmia afecten principalment l’aspecte de la salut, però no exclusivament, ja que altres àmbits es veuen afectats per les mesures de confinament, com són els aspectes econòmics, els drets dels treballadors, la protecció de dades, etc.».