Avui s’han lliurat els premis als millors treballs de final de grau i de màster de les càtedres de Bretxa Digital Generacional, Cultura Gitana i Responsabilitat Social
També s’han lliurat els premis que atorga el Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat en matèria de diversitat i voluntariat
Alacant. Dijous, 17 de novembre del 2022
La sala multimèdia del Rectorat de la Universitat d’Alicante ha acollit aquest matí l’acte de lliurament dels premis als millors treballs de final de grau i de màster de les càtedres de Bretxa Digital Generacional, Cultura Gitana i Responsabilitat Social i els premis que atorga el Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat en matèria de diversitat i voluntariat.
Premis que reconeixen les millors investigacions fetes per l’alumnat de la Universitat d’Alacant i que fomenten la investigació i l’excel·lència acadèmica de manera transversal en un àmbit tan rellevant i necessari com és la responsabilitat social universitària en els seus diferents vessants.
La vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat, Eva Espinar, ha destacat en la seua intervenció que «considerem clau per a la construcció de societats més inclusives, sostenibles i que aposten per la igualtat d’oportunitats incrementar la investigació al voltant dels temes que aquestes convocatòries plantegen: la diversitat identitària i afectivosexual, la Comunitat i Cultura Gitana, la lluita contra les bretxes digitals i la Responsabilitat Social»
A l’acte han assistit els directors generals per a la Lluita contra la Bretxa Digital i de Qualitat Democràtica, Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern, María Muñoz Blanco i José Ignacio Pérez Rico. Els dos han destacat la importància de les càtedres i del treball de recerca, formació i divulgació que fan com una contribució important a la millora de la societat.
Premis Diversitat
El premi al millor treball de final de grau que desenvolupa temàtiques d’identitat de gènere, expressió de gènere, diversitat afectivosexual i diversitat familiar que atorga el Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat ha recaigut en Lucía Ortega Marco per la seua investigació «Publicidad y transexualidad: análisis de casos y su difusión en la red social de twitter».
El jurat, a més, també ha valorat el treball «Detección de LGTBIfobia con técnicas de procesamiento del lenguaje natural» de Carolina Aliaga Quirant, al qual ha atorgat un accèssit.
Premi Càtedra Bretxa Digital Generacional
El premi al millor treball de final de màster que atorga la Càtedra Bretxa Digital Generacional, que dirigeix la professora Natalia Papí, ha sigut per al treball «La consolidación del sector bancario español y sus efectos sobre la competencia y la exclusión financiera», d’Alejandro Ballester Martínez, que ha arreplegat el diploma acreditatiu de mans de la directora general de Lluita contra la Bretxa Digital, María Muñoz Blanco.
Premi Càtedra de Cultura Gitana
La Càtedra de Cultura Gitana de la Universitat d’Alacant que dirigeix la professora Clarisa Ramos, ha fet lliurament dels premis al millor treball de final de grau que ha recaigut en Carmen Marín Silva amb la investigació titulada «Análisis del entorno socioeducativo del pueblo gitano y de la escolarización en educación infantil: posible relación con el éxito escolar» i ha valorat també amb un accèssit el treball de Candela Roma Santiago «La mujer gitana: protagonista de su propio cambio. El caso de la ciudad de Alicante», que han arreplegat de mans de la secretària general de la Universitat d’Alacant, Esther Algarra.
Premi Càtedra de Responsabilitat Social
La Càtedra de Responsabilitat Social de la Universitat d’Alacant, que dirigeix la professora Irene Bajo, ha lliurat els premis al millor treball de final de grau a Carlos Martínez Martínez pel treball «La agricultura como estrategia –informal y/o planificada de transformación urbana» i a Alicia Martínez Moreno, que ha sigut reconeguda amb un accèssit per la seua investigació de «Hallazgos y propuestas a partir de un proceso participativo para el diseño de políticas públicas municipales de juventud en la ciudad de Alicante».
El premi al millor treball de final de grau ha recaigut en Ariadna García Gras que ha presentat el treball «Análisis comparativo de ciclo de vida en sistemas de envasado de agua» i en María del Consuelo López Moya, la investigació de la qual «El lenguaje inclusivo en las cuentas de Twitter de las grandes empresas de la provincia de Alicante: una aproximación cuantitativa», ha sigut reconeguda amb un accèssit.
Premis que ha lliurat el director general de Qualitat Democràtica, Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern, José Ignacio Pérez Rico.
Premi Voluntariat
El premi millor treball de final de grau el contingut del qual tracta en relació al voluntariat s’ha atorgat al treball presentat per Lara Alonso Delgado, titulat «Traducción voluntaria e ideología: el caso de Save The Children ».