Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
UA

La Universitat d’Alacant situa vint-i-vuit investigadors entre els més influents del món segons la Universitat de Stanford

La Universitat d'Alacant situa vint-i-vuit investigadors entre els més influents del món segons la Universitat de Stanford

La llista Ranking of the World Scientists: World’s Top 2% Scientists avalua l’impacte de la publicacions científiques d’investigadors de tot el món.

La classificació, duta a terme per la Universitat de Stanford i publicada en la revista “PlosBiology”, destaca els investigadors de la UA en tres àrees: Ciències, Tecnologia i Ciències Socials.

L’última edició de la classificació del personal investigador amb més impacte científic del món duta a terme per la Universitat de Stanford situa un total de 28 investigadors de la Universitat d’Alacant en el top de la investigació mundial en tres àrees: Ciències, Tecnologia i Ciències Socials.

L’anàlisi dels investigadors Loannidis (Universitat de Stanford), Baas (Elsevier B.V.), Klavans i Boyack (SciTechStrategies Inc.) estableix dues classificacions. D’una banda, la relació del personal científic en funció de l’impacte de les seues cites al llarg de tota la seua carrera investigadora, i una altra limitada a l’any 2019. En la primera hi apareixen 28 científics de la Universitat d’Alacant, mentre que en la segona en són 27.

En l’elaboració de la llista s’ha tingut en compte informació estandarditzada sobre paràmetres relacionats amb les vegades que un article és pres com a referència i citat per un altre investigador, el nombre d’autors que signa cada article o la posició que ocupa cadascun dels signants. Els investigadors han sigut distribuïts en 22 camps científics diferents, i són inclosos el 2 % dels millors en cadascuna de la seua disciplina principal, que representen institucions de tot el món.

La llista d’investigadors de la Universitat d’Alacant que apareixen entre el dos per cent dels més citats del món abraça diverses àrees de coneixement i està composta pels científics següents: Rodríguez-Reinoso, Francisco; Carmen Nájera; Miguel Yus; Fernando Maestre; Clavilier, J.; Linares-Solano, Ángel; Harry Marsch; Agustín Bueno López; Rafael Font; Molina-Azorin, José F.; Juan José Tarí; Francisco Alonso; Diego Cazorla; J.M Feliu; Negueruela I.; Javier García; Diego J. Ramón; José A. Caballero; Enrique Herrero; David Piñero; Antonio Marcilla; Juan A. Conesa; Augusto Beléndez; José Solla Gullón; Emilia Morallón; Antonio Rodes; González-García, J.; Víctor Climent.

La Universitat de Stanford, a Califòrnia, està considerada en tots els rànquings com una de les deu millors universitats existents i són els responsables d’elaborar aquest estudi que analitza gairebé set milions de científics en actiu de tot el món. Per a dur a terme el treball, els investigadors han usat Scopus, la major base de dades de treballs científics publicats en revistes científiques, llibres i actes de conferències.


240