Reconèixer i premiar l’activitat d’iniciatives emprenedores i empresarials tenint en compte el creixement, el caràcter innovador, l’estratègia empresarial i l’aportació d’aquestes a l’entorn. Aquest és l’objectiu dels premis que ha organitzat la Xarxa de Parcs Científics Valencians (rePCV), de la qual el Parc Científic de la Universitat d’Alacant (PCA) forma part. Les persones interessades a participar poden enviar la sol·licitud abans del 12 de novembre a través de la web www.repcv.net.
Aquesta convocatòria té un total de tres categories: «Premi a l’spin-off», «Premi a l’start-up» i «Premi a la col·laboració Empresa-Universitat». En la primera d’aquestes, es vol reconèixer empreses promogudes per Personal Docent i Investigador (PDI), doctors o estudiants de doctorat que hagen sigut creades a partir de l’explotació de resultats d’investigació i que estiguen vinculades a qualsevol dels parcs científics valencians.
Per part seua, la categoria «Premi a l’start-up» està dirigida a empreses innovadores promogudes per alumnes o antics alumnes de qualsevol de les universitats públiques valencianes. Aquestes companyies hauran d’estar situades o vinculades a qualsevol dels parcs científics valencians i estar constituïdes amb posterioritat a l’1 de gener del 2017. Així mateix, el «Premi a la col·laboració Empresa-Universitat» es dirigeix a empreses que participen amb qualsevol de les universitats públiques valencianes en programes i/o projectes d’I+D que els resultats de les quals hagen contribuït a establir una relació estreta i continuada de col·laboració, i també al desenvolupament de l’economia valenciana.
Amb aquests guardons, la rePCV vol contribuir al desenvolupament i a la consolidació de les empreses creades i desenvolupades amb el suport dels cinc parcs científics valencians. També vol impulsar i potenciar l’esperit emprenedor en l’àmbit dels cinc parcs científics valencians i impulsar i enfortir les relaciones Universitat-Empresa.
La Xarxa de Parcs Científics Valencians és una entitat formada pel Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández, per Espaitec-Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I, pel Parc Científic de la Universitat de València, per la Ciutat Politècnica de la Innovació-Universitat Politècnica de València i pel Parc Científic d’Alacant-Universitat d’Alacant. L’objectiu de la rePCV és incrementar la riquesa de la regió, promoure la cultura de la innovació i fomentar la competitivitat de les empreses i les institucions generadores de coneixement instal·lades o associades als parcs científics. També, promoure la diversificació i el creixement d’un nou teixit empresarial i industrial, de qualitat, diferenciat i compromès amb les polítiques de responsabilitat social.
Peu de foto: Olga Francés gerent del PCA i Iluminada Rodríguez, CEO d’Applynano en els premis de la rePCV 2020.