Informació de la Universitat d’Alacant:
En la conferència, Izquierdo explicarà com funciona el sistema elèctric espanyol, i prestarà especial atenció a la xarxa de distribució i a com ha sigut l’evolució en els últims anys amb la instal·lació de sensors de mesura intel·ligents que en permeten el monitoratge en temps real i la doten d’intel·ligència i proporciona una sèrie d’avantatges com la facilitat per al control i la presa de decisions.
Aquesta activitat compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) – Ministeri de Ciència i Innovació a través d’UA Divulga, Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+I) de la UA #AulaCienciaUA.
Óscar Izquierdo
És enginyer industrial per la Universitat de Valladolid des de l’any 2001. Des de l’any 2004 treballa com a investigador en la divisió d’Energies Renovables del Departament d’Energia de CIEMAT (Centre d’Investigacions Energètiques Mediambientals i Tecnològiques), en els camps d’energia eòlica, emmagatzematge d’energia amb volants d’inèrcia i microxarxes elèctriques. Actualment és el responsable de la microxarxa elèctrica de CEDIR-CIEMAT (Centre de Desenvolupament d’Energies Renovables), que compta amb diverses fonts de generació, sistemes d’emmagatzematge i múltiples càrregues. Des de l’any 2018 és el representant del CIEMAT en el grup rector de la Plataforma Espanyola de Xarxes Elèctriques (FUTURED). Des d’enguany és el delegat d’Espanya en el comitè executiu de la xarxa ISGAN (International Smart Grids Action Network), programa de col·laboració tecnològica en xarxes intel·ligents de l’Agència Internacional de l’Energia.