Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alacant UA

Nova jornada de recollida de brossa a la platja d’Aigua Amarga

Universitat d’Alacant informa:

El dissabte que ve, 6 de novembre, en el marc del projecte “Investigació i ciència ciutadana per a millorar la gestió de la presència de plàstics de les àrees marines protegides (SOCIPLAS)” liderat per la Universitat d’Alacant

 

El dissabte que ve, 6 de novembre de 2021, en horari de matí, es realitzarà una nova jornada de neteja a la platja d’Aigua Amarga en el marc del projecte “Investigació i ciència ciutadana per a millorar la gestió de la presència de plàstics de les àrees marines protegides (SOCIPLAS)” liderat per l’Institut Multidisciplinari per a l’Estudi del Medi  de la  Universitat d’Alacant. Uns 30 voluntaris acudiran a aquesta platja alacantina i recopilaran informació per a una base de dades de brosses marines d’interès científic. Amb aquestes accions s’incentiva la consciència ambiental de la població i ajuda els/les investigadors/es que treballen dins d’aquestes línies a conèixer millor el problema i a estudiar quins són els mètodes més eficients per a mitigar-ne l’impacte.

Millorar la gestió de les brosses marines en àrees marines protegides (AMP) és primordial per a minimitzar l’impacte que aquestes generen. Dins d’aquest objectiu s’emmarca l’acció ciutadana del projecte “Investigació i ciència ciutadana per a millorar la gestió de la presència de plàstics de les àrees marines protegides (SOCIPLAS)”.

Durant la tardor del passat any ja es van realitzar diverses accions de neteja en què es van arreplegar des de trossos de plàstic de diverses grandàries fins a botelles senceres, material de pesca, burilles i les ja inevitables màscares d’un sol ús.

L’ONG Ambient Europeu col·labora una vegada més en aquesta acció de recollida de brosses marines. Aquesta organització és coneguda per desenvolupar projectes de temàtica de conservació ambiental a través de la ciència ciutadana, entre els quals l’anomenat “Neteja internacional de costes” amb el qual aconsegueixen reunir dades de brosses marines de tot el territori espanyol.

 

SOCIPLAS

Amb una duració de dos anys (2020-2022), el projecte SOCIPLAS liderat per la UA compta amb el suport de la Fundació Biodiversitat del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, els vicerectorats de Transferència, Innovació i Divulgació Científica i Igualtat, Inclusió i Responsabilitat Social de la Universitat d’Alacant, i la Diputació d’Alacant.


243